Vasiliki

Vasiliki op Lefkas het havenplaatsje in het zuiden van LefkadaVasiliki is een vakantiebestemming in het zuidwesten van Lefkas. De badplaats ligt aan de oostkant van een lange baai met een kilometerslang wit zandstrand en loopt naar westen toe over in Ponti.

Vasiliki is vooral populair in de zomermaanden bij surfers, doordat er vrijwel altijd een middagwindje staat in combinatie met het langgerekte strand. In juli en augustus een mooi gezicht als tientallen surfers over de golven surfen bij Vasiliki. De boulevard heeft talloze restaurantjes met terrasjes onder hoge bomen. Dit zorgt voor de nodige schaduw en is in de zomermaanden overdag erg prettig.

Vasiliki was een traditioneel Grieks vissersdorpje, maar uitgegroeid tot een toeristisch paradijs en gelegen op 40 kilometer van Lefkada-stad. Vanuit het haventje van het plaatsje kun je dagexcursies ondernemen naar het naburige schiereiland Lefkata en de mooie stranden. Per veerboot kun je varen naar de andere Ionische eilanden Ithaca en Kefalonia.

In het vakantiedorp zijn diverse barretjes en restaurants. In de zomermaanden is het hier ’s avonds gezellig druk. Aan het strand vind je naast diverse surfscholen ook andere watersportmogelijkheden zoals parasailen, waterfietsen of een tochtje met de kano. Een dagelijkse en frequente busdienst verbindt de badplaats met de hoofdstad van het eiland Lefkas-stad.

Naar het fraaie strand Agiofili

Je kunt het strand van Agiofili bereiken met een bootje als excursie of taxi vanuit de haven van het dorpje. een aanrader is echter om niet de gemakkelijke boot te nemen, maar een wandeling te maken naar dit schitterende zandstrand. De wandelroute naar Agiofili is niet ingewikkeld en onderweg geniet je van mooie natuur en vergezichten.

Internationaal sportfestival van Vasiliki

Jaarlijks vindt in Vasiliki het internationale sportfestival plaats. De festiviteiten en evenementen vinden van 11 tot en met 26 juni plaats en veelal in de haven van het vissersdorpje. Voor de sportieve vakantiegangers een leuke uitdaging.