VAKANTIE Karya

Karya is rustig in de bergen

In het groene gedeelte

Hoog in de bergen van Lefkada

Relaxen op het dorpsplein

Onder de platanen bij tavernes

daarom Karya

Wijn proeven bij lokale wijnboeren

Karya tips

Karya is een vredig bergdorp centraal op het Ionische eiland Lefkada. Het ligt op twintig minuten rijden van de hoofdstad en de route van of naar Nidri heeft prachtige vergezichten onderweg. Interessant is het gezellig ogende dorpsplein vol met terrassen van tavernes en café’s. Lekker verscholen onder enkele eeuwenoude platanen in de schaduw. Zo’n plekje om even tot rust te komen. Maak een wandelingetje door de smalle straatjes van het dorp en als je wilt kun je lokale wijnen proeven van het Karsanikos wijnhuis.

Het dorpje is omringd door het groen van olijfbomen en cipressen. Een mooie omgeving voor natuurwandelingen. Bijvoorbeeld naar de ruïne van een oude windmolen. Je huurauto parkeer je dichtbij het centrum, al kan het in de zomermaanden even tijd kosten om hier een parkeerplaats te vinden. Bezienswaardig is verder het folklore museum aan de rand van het dorp. Het museum is dagelijks geopend van 09:00 tot 21:00 uur en de entree bedraagt € 3,- per persoon.

Ontdekken

Een bezoek aan het wijnhuis van de Karsanikos familie is een tip. De familie is gastvrij en de ligging van het wijnhuis is fraai. Proef alle wijnen die worden gemaakt van lokale druivenrassen. Een kleinschalige productie wit, rode en rosé wijnen van het eiland Lefkas.