VAKANTIE lefkas-stad

de hoofdstad van het eiland

gezellige hoofdstad

Jachthaven en door het centrum

ligging Lefkas stad

Dichtbij mooie stranden

daarom deze bestemming

Restaurants, terrasjes en winkeltjes

Lefkas stad tips

Lefkas (Lefkada) is de hoofdstad van het gelijknamige eiland gelegen in de vallei van Amaxiki. Het stadje is gebouwd om aardbevingen te weerstaan en daarmee ook uniek qua opzet en indeling. Ten noorden van Lefkas stad vind je het mooie zandstrand van Gyra.

Het archeologisch museum van Lefkas is een bezoek waard en hier kun je vondsten uit Nidri en andere plaatsen op het eiland bekijken. Het museum is het hele jaar van 08.30 uur tot 15.00 uur geopend behalve op zon- en feestdagen. De entreeprijs voor het museum is 2 euro per persoon en kinderen tot 19 jaar gratis.

Het grammofoonmuseum is een klein en particulier museum met een collectie grammofoonplaten, gebruiksvoorwerpen en enkele sieraden uit de periode 1860-1948. Je vindt het museum, gestart in 1980, op het centrale plein van de stad.

Het fort van Agia Mavra beschermde Lefkas stad van de 14e eeuw tot en met 1684 tegen piraten en andere vijanden. Je vindt het fort voor de drijvende brug over het smalle kanaal als je vanaf het vasteland richting Lefkas stad gaat. Deze drijvende brug is overigens uniek en gaat ook regelmatig open voor zeilboten. Deze varen dan in en uit de jachthaven van Lefkada.

Ontdekken

De lagune is één van de meest waardevolle waterbiotopen van de Ionische Zee en is beschermd gebied. Diverse soorten (water) vogels leven hier als zwanen, wilde ganzen en reigers. Vlakbij de kust van Akarnania (vasteland van Griekenland) ligt het bijzonder fraaie en pittoreske eiland van Ai. Nikolaos.
Aan de oostkant van de stad is een van de meest moderne jachthavens van Griekenland gelegen. De zeedijken en drijvende pieren bieden plaats aan maximaal 500 boten en in de wintermaanden is er ruimte voor ongeveer 250 boten.