proef Lefkas wijnen

Rood, wit en rosé wijnen

Bezoek wijnhuizen Lefkas

Ontdek de wijnen van het vulkaaneiland

Vardea en Vertzami druif

Voor de beste witte en rode wijnen

Lefkas wijn: genoeg te proeven

Je kunt kiezen uit diverse wijnhuizen

Lefkas wijntips

Tijdens je vakantie op Lefkas kun je meerdere wijnhuizen bezoeken. Lefkas Earth is een wijnhuis langs de doorgaande weg dichtbij Sivota. Zij verbouwen o.a. de lokale witte Vardea en rode Vertzami druif. En maken hier verschillende wijnlabels van die je bij dit wijnhuis kunt proeven. In mei, juni en september is Lefkas Earth geopend voor proeverijen van 10:00 en 15:00 uur. In juli en augustus kun je hier van 10:00 tot 21:00 uur terecht voor hun wijnen.

In Karya hoog in de bergen kun je wijnen proeven van het Karsanikos wijnhuis. Hun druivenranken staan op gemiddeld op een hoogte van 550 meter. Ook hier kun je terecht om de wijnen van deze familie te proeven tijdens je reis. Ook Karsanikos maakt gebruik van de rode lokale Vertzami-druif voor hun rode en rosé wijnen.

Ontdekken

In Lefkas-stad zit een heuse distilleerderij. Ze maken hier o.a. de lokale Rozoli likeur, maar ook ouzo e.d. Het winkeltje ligt in het oude centrum van de stad in een zijstraatje van de winkelstraat. Je kunt hier natuurlijk de Rozoli-likeur proeven en men vertelt je hier graag het een en ander over de familie en het distilleren.