Lefkas klimaat

Klimaat en weer Lefkada

Wat is je favoriete reistijd

In welke maand kun je het beste reizen

Ontdek het fijne klimaat

Weinig neerslag en veel zonuren

Daarom een lekker klimaat

Van april tot en met oktober lekker weer

Weer en klimaat

Lefkas ligt aan de westkant van Griekenland, ten zuiden van het eiland Corfu. Het weer en klimaat worden voornamelijk beïnvloedt door de zee rondom het eiland, maar ook door de bergen op de vasteland van Griekenland. In de wintermaanden zorgen winden vanuit het noordoosten voor koude dagen en nachten. In de maanden december en januari kan het op Lefkas, zeker in de hoger gelegen gebieden, weleens vriezen of sneeuwen. Al komt dat niet heel vaak voor.

De temperatuur komt op Lefkas komt dus vrijwel niet onder het vriespunt. De wintermaanden zijn vaak droog en nat met korte dagen. In de nachten kan de temperatuur dan dalen tot het vriespunt, maar overdag is het regelmatig twaalf tot vijftien graden. Vanaf maart worden de dagen langer en stijgt de temperatuur overdag. In april kan het met een dagtemperatuur van 20 graden aangenaam zijn. De maanden mei en juni zijn eigenlijk de beste reismaanden. Het eiland is dan nog niet (geheel) gevuld met toeristen en de temperatuur is zowel overdag als ’s nachts aangenaam. Neerslag komt in deze maanden nog wel voor, maar het eiland is groen en staat in bloei en het is de ideale reisperiode om het eiland te ontdekken.

De zomermaanden juli en augustus zijn vaak warm. Overdag is het tussen de 27 en 32 graden en ’s nachts koelt het niet verder af dan 17 tot 20 graden. Zelden komt de temperatuur in de zomer boven de 35 graden en de Ionische Zee zorgt voor de nodige verkoeling.Tot laat in de avond kan het nog boven de 30 graden blijven en heb je geen kleding met lange mouwen nodig. Muggen zijn er door het vochtige klimaat wel. Smeer je voor je gaat eten in met antimuggen crème of Deet.