VAKANTIE Nikiana

Nikiana kleine kustplaats

Aan de oostkust van Lefkas

Kleinschalig en dichtbij de stad

ontdek deze kustplaats

Weg van de massa en direct aan zee

daarom Nikiana

Relaxen op de kiezelstrandjes

Nikiana tips

Nikiana is een kustplaats langs de oostkust van Lefkada. Het ligt tussen Lygia en Nidri in en heeft een eigen haventje. Hier dobberen meestal kleurrijke vissersbootjes en wat kleine motorbootjes. Alleraardigst zijn hier enkele tavernes met zicht op zee en het vasteland van Griekenland. Als je wilt kun je hier verschillende kiezelstrandjes bezoeken. Langs de meeste kiezelstroken groeien de nodige bomen voor natuurlijke schaduw. Het zeewater is hier kraakhelder en er staat geen of weinig wind.

Ten noorden van het plaatsje ligt de camping van Lefkas. De meeste hotels en appartementen liggen dicht aan zee en ten zuiden van de kustplaats.Het loopt op deze manier langzaam over in de drukste vakantiebestemming Nidri. Mooie wandelingen kun je maken in de bergen in het binnenland.

Ontdekken

Ontdek Nikiana op Lefkas. Wil je niet de drukte van Nidri, maar zoek je toch gezelligheid dan is dit een mogelijkheid voor je vakantie. Met het openbaar vervoer kun je zo naar Nidri en Lefkas-stad. Ook leuk is om hier een motorbootje te huren en de onbewoonde eilandjes voor de kust te gaan ontdekken.