Bezoek Watervallen Nidri

Watervallen Nidri bezienswaardig

Naar de watervallen

In het voorjaar veel water

Ontdek watervallen Nidri

In een groene omgeving op Lefkas

daarom watervallen

Bezienswaardig stukje natuur

Watervallen tips

Vanuit Nidri kun je naar de watervallen toe lopen. Het is een beste zware tocht en niet voor kleine kinderen of mensen die slecht te been zijn. De beste tijd om de watervallen te bezichtigen is de periode april, mei en juni. In de zomermaanden kunnen de watervallen droog staan door de warmte en geringe regenval in deze maanden.

De watervallen zijn vrij te bezichtigen, variëren van klein tot groot en zijn ook per huurauto of scooter te bereiken. Je kunt bij Rachi je auto op de parkeerplaats zetten en zult vervolgens te voet verder moeten gaan.

Een wandeling naar de watervallen vanuit Nidri is in totaal heen en terug bijna zeven kilometer en neem hiervoor ongeveer twee uur de tijd. De moeilijkheidsgraad van de wandeltocht is 3,5 en dat is iets om rekening meet te houden bij een schaal van een tot vijf. Vanuit Nidri loop je langs de rivier de bergen in richting de berg Fagias. Onderweg zie je al de bewegwijzering naar de watervallen (kataraktes). Loop vooral door tot het hoogste punt vanwaar de grootste waterval naar beneden valt. De hoogte is hier zo’n 15 meter en neem de tijd om te genieten van de schitterende natuur die je hier hebt.

Op de wandeling terug naar Nidri kun je een alternatieve route kiezen vanaf de gemeentelijke bronnen richting de bronnen van Sfaedes. Tijdens de wandeling zie je diverse bronnen, loop je door een bos van cipressen en zie je wrak van een vliegtuigje en een oude watermolen. Het wandelparcours is wat lastiger, maar zeker de moeite waard. Uiteindelijk na wat speurwerk kom je uit op de doorlopende en geasfalteerde weg tussen Nidri en Vafkeri en kun je het laatste stuk nar Nidri afleggen.