Lefkas natuur

Groene binnenlanden en dolfijnen

Dolfijnen spotten

Op de boot op zoek naar dolfijnen

Wandelen in de binnenlanden

Wandelen en fietsen in de bergen

Flora en fauna van Lefkada

Ontdek de bloemen en planten

Lefkas Natuur tips

Het eiland Lefkas is een groen eiland met in de wintermaanden redelijk veel neerslag. Lefkada is bergachtig en samen met het groene landschap zorgt dit voor een schitterende natuurlijke omgeving. Je kunt er prachtige wandelingen maken langs de kust of hoog in de bergen. Zelf de mooiste plekjes ontdekken te voet of met de fiets. Ervaar de fraaie vergezichten en die blikken naar beneden op de mooiste stranden van Griekenland als Egremni en Agiofili.

Lefkas is een Grieks eiland om van te genieten en voor natuurliefhebbers in het voor- en naseizoen een paradijs. Op de heuvel van Skaros vlakbij het badplaatsje Nikiana, aan de oostkust van Lefkada, ligt een bos met zeldzame soorten eikenbomen. Een uniek stukje natuur met andere weinig voorkomende plantensoorten.

De Melissa kloof is een mooi stukje natuur op Lefkas en je kunt deze kloof zelf bewandelen. Het wandelpad is steeds beter geworden met de nodige trappen, hekjes en bruggetjes. Ook met kinderen goed te doen. De Melissa kloof start langs de weg van Lefkas-stad naar Sfakiotes. Komend vanuit Lefkas-stad neem je na zes kilometer de geasfalteerde weg bij het herdenkingsmonument. Na ongeveer drie kilometer veranderd de weg in een zandweg en kun je parkeren. Een wandeling naar en door de kloof is in totaal een drie kwartier en iets meer dan twee kilometer. Onderweg kun je genieten van de prachtige natuur met riviertjes, stenen boogbruggetjes en oude pittoreske windmolentjes.

Lefkas heeft vele kloven, ravijnen, waterbronnen en een rijke zeldzame flora. Bij Nidri of het eiland Meganisi is het eerder regelmaat dan uitzondering dat je tijdens een boottocht dolfijnen ziet. Ze zwemmen voor de boeg mee met de boot en komen regelmatig aan de oppervlakte tevoorschijn of maken kleine sprongen uit de zee. Een prachtig gezicht wat je niet snel zult vergeten en tijdens je vakantie een mooie aanvulling.