Naar Meganisi Lefkas

Meganisi eiland bezienswaardig

Klein eiland

Met de veerboot of eigen bootje

ontdek Meganisi Lefkas

Kleinmaar fijn en weg van de massa

daarom Meganisi

Even wat anders tijdens je reis

Meganisi tips

Meganisi is een eiland gelegen aan de oostkust van Lefkas. Vanuit Nidri kun je per boot, ongeveer 30 minuten, en met een dagexcursie naar het eiland. Meganisi ligt op vier zeemijl ten zuidoosten van Lefkas en is het grootste eiland van de groep met Skorpios, Kythros en Thilia.

Op het eiland zijn drie dorpen (Katomeri, Spartochori en Vathi) met in totaal ongeveer 1500 inwoners. Inde zomermaanden is het een stuk drukker door de vakantiegangers en bezoekers van dagexcursies vanaf Lefkas. Faros, Elia en Spillia zijn voorbeelden van schitterende stranden die je op Meganisi kunt terugvinden. Bezienswaardigheden zijn de grotten van Papanikolis en Giovani.

Het buureiland Skorpios is nog steeds in handen van de rijke Griekse familie Onassis. Het eiland is een prive-eiland en heeft officieel maar twee inwoners. Tegenwoordig schijnt het te koop te staan voor een bedrag van 100 miljoen euro.

Ontdekken

Ga wandelen op Meganisi Lefkas. Het eilandje kent geen massatoerisme en je kunt je gemakkelijk te voet verplaatsen. Je huurauto of scooter meenemen kan natuurlijk ook altijd. Dan ben je wat sneller op de plaats waar je wilt zijn. Er zijn mogelijkheden om te overnachten. Je kunt een appartement of hotelkamer huren.