vakantie Porto Katsiki

Porto Katsiki is het bekendste strand

dichtbij Egremni beach

Populair strand aan de westkust

ligging aan rotsachtige westkust

Eén van de mooiste stranden

daarom Porto Katsiki

Azuurblauw zeewater

Porto Katsiki tips

Porto Katsiki is een van de mooiste stranden van Griekenland, maar heeft niet veel faciliteiten als badplaats. De meeste bezoekers zijn dagjesmensen, die met een huurauto of scooter genieten van de mooie baai en het verkoelende zeewater.

Vanaf de klif aan de zuidkant van de baai heb je een prachtig overzicht over de baai en het strand. Mooie plaats voor een vakantiefoto. Het strand kun je bereiken, ongeveer in het midden van de baai, met een trap naar beneden. Bij de parkeerplaats boven zijn diverse mogelijkheden voor een snack of een hapje en een drankje.

Het strand bestaat uit witte kiezels en geeft de zee een prachtige  turquoise kleur. De zeebodem loopt vrij snel af en ook de golfslag kan best sterk zijn. Voor kleine kinderen zonder zwemdiploma’s dus oppassen. Aan het strand wappert al jaren een blauwe vlag (Blue Flag Beach). Het is dan ook één van de mooiste en beste stranden van het eiland.

Ontdekken

In het voor- en naseizoen is het hier nog niet zo druk. Parkeren is hier betaald. Zorg dat je je auto goed afsluit en laat geen waardevolle spullen (zichtbaar) achter in je huurauto. In de taverne kun je wat eten en drinken en soms is er een snack-boot aan het strand te vinden. De zee is niet ongevaarlijk, omdat de bodem snel afloopt en de zee hier vrij ruw kan zijn. Met name in en uit het water kan best zwaar zijn.