vakantie nidri

Tips voor badplaats nidri

op de boulevard

Genieten op een terrasje aan de haven

ontdek nidri

Slenteren over de boulevard

daarom deze bestemming

Naar de watervallen in de bergen

nidri tips

Nidri is de belangrijkste en meest ontwikkelde badplaats van Lefkas (Lefkada). Het uitzicht op de Vlicho baai en de eilandjes Madouri, Skorpios, Sparti, Skorpidi en Meganisi is prachtig en in het vakantiedorp kun je prima dineren en uitgaan.

Nidri is ook een van de belangrijkste havens met veerdiensten naar onder andere Preveza op het vasteland en Fiskardo en Sami op het eiland Kefalonia. De boten voor dagtochten naar Vathy en Spatochori op het eiland Meganisi varen ook vanuit de haven van deze badplaats.

Tot en met mei kun je de watervallen bezoeken. Na een wandeling van ongeveer vier kilometer kom je aan bij de smalle kloof en de watervallen. Je kunt hier ook met de auto naartoe rijden.

Het strand van Nidri is smal en bedekt met kiezels. Althans in het centrum van deze vakantiebestemming. Het gras loopt vaak door tot aan de waterkant. Voor fraaiere stranden moet je iets verder naar het zuiden rijden, de grote baai in met de vele zeilboten. Langs de zuidrand van deze baai is een zandstrand te vinden en ook bij het dorpje Geni kun je naar het strand.

Ontdekken

De ligging van Nidri is ideaal om het eiland Lefkas te ontdekken tijdens je vakantie. Met een huurauto ligt alles binnen een reisafstand van een uur. Je kunt op een dag dus meerdere bezienswaardigheden en stranden met elkaar combineren. Het is een vakantiebestemming voor jong en oud en heeft alle toeristische voorzieningen.