stranden Lefkas

Ontdek stranden Lefkas

Zandstranden in oost en zuid

Genoeg voor een dagje zon, zee en strand

ontdek stranden

Van Porto Katsiki tot het strand van Egremni

Daarom strandvakantie

Lefkada is niet alleen maar Porto Katsiki en Nidri

Inspiratie

Lefkas heeft veel stranden en mooie stranden. Porto Katsiki is het bekendste strand van Lefkas en staat wereldwijd bekend als een van de mooiste stranden van Griekenland en de Middellandse Zee. Agios Ioannis en Gyra zijn de stranden met een Blue Flag Beach op Lefkas.

Het strand, de zee en de omgeving (het milieu) worden goed onderhouden. Het zeewater is schoon en helder, het strand wordt opgeruimd, heeft douches en toiletten en er wordt toezicht gehouden.
De westkust van Lefkas heeft prachtige witte zand- en kiezelstranden. Via steile weggetjes kun je de stranden als Egremni en Porto Katsiki bereiken. De mooiste contrasten van het witte zand tegen de turquoise zee zijn ideaal voor schitterende vakantiefoto’s. In het noorden van het Griekse eiland bij de hoofdstad vind je ook kilometerslange zandstranden. Nidri is de populairste badplaats op het eiland, maar heeft beperkte strandmogelijkheden.

Agios Ioannis en Gyra zijn de twee Blue Flag Beaches op Lefkas en dus met schoon zwemwater, een schoon strand en zorg voor het milieu en de natuur in de zee, op en rondom de stranden. De meeste stranden zijn kindvriendelijk al kunnen de kiezel- en zandstranden langs de westkust steil aflopen in zee. Met kleinere kinderen dus goed opletten met de zee in gaan. In het voor- en naseizoen kun je een strand bijna voor jezelf hebben. Het is dan een stuk minder druk met toeristen en onze meivakantie en herfstvakantie vallen vaak vroeg en laat. Misschien wel de beste reistijd als je wilt genieten van rust en de fraaie stranden op Lefkas. Al hoewel het weer eind april en eind oktober niet altijd mooi is kan de dagtemperatuur met 25 graden nog zeer aangenaam zijn.