Wandelen op Lefkas

Lefkas wandelingen

natuurwandelingen

Door de bergen van Lefkada

ondek het binnenland

Te voet door het binnenland van Lefkas

daarom wandelen op Lefkas

Wandelend van strand naar strand

Lefkas wandelen

Lefkas is een eiland met veel contrasten met grillige en steile rotspartijen en een fraaie natuur met veel groen. Wandelen op Lefkas is dan ook een prima mogelijkheid tijdens je vakantie en er zijn genoeg  wandelmogelijkheden. Uiteraard kun je zelf te voet het eiland ontdekken, maar ook georganiseerd zijn genoeg organisaties en wandeltochten.

Op Lefkas wandelen is een unieke ervaring en je vindt veel korte wandelroutes op het Griekse eiland. Variërend van 30 minuten tot een uur of langer en met afstanden van een tot tien kilometer. De meeste routes routes zijn uitgestippeld in het noorden van Lefkada in de hogere gedeeltes.

De beste en mooiste reistijd om te gaan wandelen op Lefkas is in mei mei of juni. De dagtemperatuur is dan vaak aangenaam en niet te warm. Het wordt gemiddeld 25 tot 30 graden als de zon schijnt en in de avonden en nachten kan het afkoelen tot een graad of 14. Het eiland is dan op zijn mooist en de natuur is mooi groen en de bloemen en planten staan in bloei. Je hebt in deze periode ook de meeste kans om de watervallen van Nidri te bezichtigen.

Om een wandeltocht te gaan maken op Lefkas is het aan te bevelen om een goede voorbereiding te treffen. Trek stevige wandelschoenen aan met goede sokken. Een regenjas, zeker in de maand mei, een goede zonnebril, een gedetailleerde kaart van Lefkada en een grote fles water mogen zeker niet ontbreken. Smeer je vooraf goed in met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en neem genoeg zonnebrand mee om je onderweg nog een keer te kunnen insmeren. Een waterdichte rugzak is een handig om alles in te doen.

We kunnen niet alle wandelroutes hier uitgebreid beschrijven en er is een handige PDF die je kunt downloaden in het Nederlands. Hierop vind je alle wandelroutes op Lefkas en ideaal om mee te nemen tijdens je wandeling op het Griekse eiland.

Een prachtige korte wandeltocht met een lage moeilijkheidsgraad is die van Antelliko. De tocht gaat deels door de groene binnenlanden en terug langs de weg van Vasiliki naar het dorp Sivros. Looptijd is ongeveer 20 minuten en de afstand is bij elkaar een kilometer. Onderweg loop je door het laurierbos van Sivros, zie je restanten van een oude watermolen, ontdek je de natuur van Lefkas en krijg je een prachtig uitzicht op de baai van Vasiliki. Het pad start aan de rechterkant bij een waterkraantje tegen een stenen muurtje ter hoogte van Anteliko. Ook op de fiets kun je het tochtje prima maken.

Ontdekken

Een wandeling met als beloning een duik in de zee bij een van de mooiste stranden van Lefkas, Agiofili, is een andere optie. De wandeltocht duurt ongeveer 45 minuten en de afstand is zo’n 3.500 meter. Ook hier een lage moeilijkheidsgraad. Neem dus je zwemkleding mee. De wandeling start in Vasiliki en je loopt langs de haven naar het zuiden toe. De weg gaat omhoog en veranderd na een kwartiertje lopen van asfalt in beton. Je ziet nu ook de eerste handgemaakte bordjes met Agiofili erop. Blijf de betonweg volgen. Na 35 minuten kom je op een kruising en volg het zandpad naar rechts dalend richting de zee. Blijf het pad verder naar beneden volgen. Het laatste stuk zijn steile betonnen trappen met in totaal 75 treden en het moeilijkste gedeelte van deze wandeltocht. Dan sta je wel op een schitterend zandstrand.