Lefkas festivals

Lokale festivals en evenementen

Festivals in bergdorpen

Wanneer zijn er lokale festivals op Lefkas

Evenementen tijdens je reis

Tips events en festivals op Lefkada

Vier het met locals op lefkas

Van folklore tot traditionele dans

Festival tips

Lefkas heeft na Corfu het oudste filharmonisch orkest van Griekenland en vond zijn oorsprong al in het jaar 1850. Op het eiland vind je nog traditionele dansgroepen, mandoline-orkesten en zangkoren. op festivals en evenementen vertonen ze Griekse maar ook internationale optredens.

Het Internationale Floklore Festival is al bijna 50 jaar en terugkerend festival op Lefkas en wordt groots en traditioneel gevierd. De eerste editie van dit festival vond plaats in 1962. De literatuur- en kunstfestivals vonden voor het plaats op Lefkas in 1955 en versterken de culturele traditie van het eiland Lefkas. Net als in heel Griekenland worden ook op Lefkas het Orthodox paasfeest en de Maria Hemelvaart uitgebreid gevierd.

In de zomermaanden zijn er verspreid over het eiland diverse kleinere en lokale festiviteiten. Vraag bij je hotelbaas of hostess waar en wanneer en zulke festivals worden gevierd. Het is erg leuk om mee te maken tijdens je vakantie. Zo maak je nog beter contact met de lokale bevolking en kun je genieten van de Grieks cultuur, Griekse muziek en de Griekse keuken. Overdag zijn de marktjes populair en na zonsondergang is er veel eten, drinken, dans, muziek en natuurlijk alcoholische versnaperingen.

Op Lefkas, en ook in andere delen van Griekenland, viert men bij verschillende kerken de naamdagen hiervan. Zo is er een festiviteit op 20 juli bij het kerkje van de profeet Elias, net voorbij het bergdorp Spanochori in het noorden van Lefkas. De naamdag wordt gevierd ter ere aan de gelijknamige profeet en gaat gepaard met muziek, dans en de nodige versnaperingen.

Niet veel verder bij het dorp Lazarata is op 10 en 11 augustus een volksfeest ter ere van de heilige Spiridon van de St. Spiridon kerk. Hier ook festiviteiten met veel muziek, dans en eten en drinken. Mocht je op vakantie zijn op Lefkas in deze periode dan is het leuk om hier te gaan kijken.

Jaarlijks vindt in juni in het dorpje Pinakochori, vlakbij Lazarata in de noordelijke bergen van Lefkas, het Lambarda festival plaats. Tijdens het evenement met grote vuren worden waaghalzen uitgedaagd om over de vuren heen te springen. Alles gaat gepaard met veel muziek, dans, eten en drinken en de nodige feestelijke aanmoedigingen.

Inspiratie


Elk jaar wordt op 13 en 14 augustus het wijnfeest (jorti tou krasiou) gehouden in het dorpje Fria in de bergen van Lefkas. Een waar volksfeest met veel traditionele muziek, dans, lokale wijnen en het lokale gerecht riganada. Proeven en ervaren!