Lefkas informatie

Lefkas informatie en uitzicht op de turquoise zeeHet eiland Lefkas is onderdeel van de Ionische eilanden van Griekenland. De eilandengroep ligt aan de westkant van Griekenland en kenmerkt zich door groene binnenlanden en prachtige stranden. Lefkas is na Kefalonia, Corfu en Zakynthos het op drie na grootste eiland van deze archipel.

De luchthaven van Lefkas ligt op het vasteland van Griekenland bij de havenplaats Preveza. Het van oorsprong militaire vliegveld is tegenwoordig een internationale luchthaven en wordt aan aangeduid met de IATA code PVK en wordt in de maanden van april tot en met oktober rechtstreeks aangevlogen vanaf Schiphol Amsterdam.

Lefkas is een mooi groen eiland met steile rotspartijen aan de westkust. Hier vind je de mooiste stranden van Griekenland en door de steile hellingen zijn de uitzichten adembenemend. Bekende stranden zijn die van Porto Katsiki, Egremni, Agios Nikitas en Kathisma.

De belangrijkste badplaats is Nidri aan de oostkust van het eiland. Langs de hoofdweg vind je tavernes, restaurants, barretjes en de nodige winkeltjes. In de zomermaanden is het hier gezellig druk met toeristen, maar ook veel zeilboten die de haven aandoen en blijven overnachten.

Handig is de interactieve foto met sites met tips, vakantie aanbiedingen en video’s van Lefkas.